Quantcast

Рестарт на делото срещу Цветанов за длъжностно присвояване

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2015 в 09:30 3788 4

Цветан Цветанов

В Софийския апелативен съд започва делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за длъжностно присвояване.

То, както и другите две дела срещу него, беше спряно за повече от два месеца заради имунитета му след изборите за 43-тото Народно събрание, напомни БНР.

В края на май миналата година Софийският градски съд оправда Цветан Цветанов за това, че като министър на вътрешните работи е разпоредил да бъдат изплатени близо 50 хиляди лева – средства от отпуски, обезщетения на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров. Той получил парите, въпреки че бил с обвинения за рекет и в Ловешкия арест.

Първоначално присъдата беше "невинен", но само три дни по-късно, съдебен състав призна Цветан Цветанов за виновен и бившият вътрешен министър обвини съда в зависимост. По това дело прокуратурата поиска от Апелативния съд да потвърди 4-годишната ефективна присъда зам.-председателя на ГЕРБ.

Днес държавното обвинение ще иска и по настоящото дело апелативните съдии да заменят оправдателната присъда с осъдителна. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.01 2015 в 14:56

Всичките умрели експерти май се обобщават с един катастрофирал в Гърция човек....

иначе че съда ни е пълен фарс съмнения няма у никого вече. Явно е че присъда или оправдаване на Цветанов ще единствено базирано на политически и икономически интереси и няма нищо общо с това дали има конкретна вина или не. Сега май ГЕРБ са в по-добро положение т.е. на към оправдателна присъда върви

26.01 2015 в 14:35

Това добре ама ще съживят ли всичките неволно умрели вещи лица по делата му, защото нямало други.. а и разните умрели свидетели? То не е ли малко опасно да свидетелстваш с доказано гарантиран риск за живота?

26.01 2015 в 13:24

Визирайки заглавието,фактически "рестарт" получи съпругата на съдия Тони Гетов,който даде 4-годишната ЕФЕКТИВНА присъда! Госпожата получи втори мандат като зам-посланик в Германия,8 месеца преди изтичане на първия! Информация за размишление,както казваше Щирлиц!

26.01 2015 в 09:39

Ъъъъ не съм юрист, но си мисля, че дадена инстанция се произнася по едно дело веднъж и след това ако има проблем се ходи на следващата инстанция. От горната инстанция могат да върнат делото ако открият грешки....но това дето е написано е странно - "Първоначално присъдата беше "невинен", но само три дни по-късно, съдебен състав призна Цветан Цветанов за виновен"

Как така един и същи съд си променя сам решенията?