Разследването за катастрофата на бул. 'Черни връх' приключи с 4 обвинения

OFFNews 04 ноември 2022 в 15:56 3461 1

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Националната следствена служба е приключила разследването срещу Георги Семерджиев за катастрофата на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени, и предава делото на прокуратурата за писане на обвинителен акт и внасянето му в съда.

На Семерджиев са предявени четири обвинения - за катастрофата и смъртта на двете жени, за шофиране след употреба на наркотици, за шофиране с фалшива шофьорска книжка и за притежаване на дрога.

Семерджиев и защитниците му са се запознали с материалите.

На 1 ноември Софийският апелативен съд окончателно отказа да го пусне от ареста, защото може да се укрие или да извърши друго престъпление. Малко преди това и градският съд не уважи молбата му.

От експертизите вече е ясно, че Семерджиев е шофирал със 166 км/ч при разрешени 50 км и е минал на червено преди катастрофата. Първо джипът му е ударил такси, а след това се е разцепил и е причинил смъртта на двете момичета.

По делото за катастрофата са разпитани десетки служители на МВР, но никой не е признал, че има връзки с Георги Семерджиев, обяви наскоро зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров. 

В МВР обаче са на противоположното мнение - Семерджиев се е ползвал от полицейски протекции, а след катастрофата служители са му помогнали. Според служебния вътрешен министър Иван Демерджиев различни подразделения на МВР са действали в услуга на Семерджиев, което доведе до уволнение на петима шефове на РУ в София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!