Протест с елхи в защита на Иванчева 8 месеца след ареста ѝ: #КОЙ украси Иванчева и Петрова

Записи от СРС разкриват, че тя искала да стане кмет на София, сама определила сумата за Ваклин - 3 пъти по 75 000

OFFNews 12 декември 2018 в 09:12 4471 1

Снимка Архив

Протест в защита на подсъдимите Десислава Иванчева и Биляна Петрова организират подкрепящите ги граждани в понеделник, 17 декември, когато се навършват точно 8 месеца от зрелищния арест на отстранените кмет и зам.-кмет на столичния район "Младост" пред Министерството на спорта. 

Митингът #КОЙ украси Иванчева и Петрова е обявен от 18,30 до 21,30 часа. Организаторите канят гражданите на София да си носят играчки за двете елхи, които ще донесат - "едната за мафиотската прокуратура, другата за Десислава и Биляна, които всички да украсим с каквото решим", пише на страницата на събитието във Фейсбук.

Кметът и зам.-кметът на Младост Десислава Иванчева и Биляна Петрова бяха сготвени с пари в колата, украсени със светещо вещество при ареста им и набедени в искане и взимане на подкуп, твърдят организаторите на протеста. 

Междувременно сайтът "Правен свят" публикува СРС-та по делото, след като прокуратурата разсекрети стотици страници записи на разговори, придобити със специални разузнавателни средства между Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, бившия кмет на района Петко Дюлгеров и строителния предприемач Александър Ваклин. 

Бившият пиар на Иванчева Петър Кърджилов коментира появилите се СРС на страницата си във Фейсбук: Страхуват се, защото на все повече хора им става ясно какво е станало. Защото знаят, че изпуснат ли делото и общественото мнение, Иванчева и Петрова ще станат национални герои, а тези гадове ще дъвчат пясък и сол на буци!

Кърджилов обещава днес да даде повече информация "относно така наречените СРС и сетните драпания на мафиотската сган да изкарат Иванчева и Петрова виновни пред обществото". 

От публикуваните СРС става ясно и, че Иванчева е искала да стане кмет на София.  Според записите Иванчева сама е определила сумата, която трябва да плати бизнесмена Александър Ваклин на 3 пъти по 75 000 евро. 

„Тези СРС не са слушани в съдебната зала, те не са проверени”, заяви адв. Ирен Савова, която защитава Биляна Петрова, по бТВ днес. Тези СРС се разпространяват, за да се подкрепи тезата на обвинението, подчерта Савова и изрази съмнение, че първоизточникът е именно прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

1

Краси

12.12 2018 в 13:23

Тези СРС-та, дето са ги публикували, без да ги представят на съда, вече не са годни за доказателство, или нещо бъркам?
Май иторията на прокуратурата е съшита с бели конци - сега да видим, колко е независим т.нар. специализиран съд (като гледам последните му изяви с мярката за неотклонение, изглежда доста зависим).
Апропо, за какво въобще са измислени тези "специализирани" прокуратура и съд, при положение че си има нормални такива инстанции? Малко ми бие на народен съд, подчинен на диктатора, т.е. на бухалка срещу неудобните.