Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста

OFFNews Последна промяна на 06 декември 2018 в 14:12 2921 1

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста, реши Апелативният специализиран наказателен съд днес. 

Решението е качено на сайта на съда. Продължаване на най-тежката мярка "задържане под стража" е необходимо заради изключително високата степен на обществена опасност на престъпления, за които двете се разследват, посочват съдиите в мотивите си.

Съдът намира, че здравословният статус на двете подсъдими не е несъвместим с условията в следствения арест. Задържането на двете подсъдими не накърнява правото им на защита, както неправилно е приел СНС. И двете подсъдими имат защитници, които им оказват високо квалифицирана правна помощ. От данните по делото е видно,че двете подсъдими не са били лишени в нито един момент от развитието на наказателното производство от възможността да се запознават лично и непосредствено с материалите по делото и да правят искания.

Продължаване действието на най – тежката мярка за неотклонение е необходимо с оглед изключително високата степен на обществена опасност на престъпленията, вменени на двете подсъдими. 

Определението не подлежи на обжалване и протестиране. 

Събираме се в 18:30 часа пред Съдебната палата да изразим гнева си срещу окупираните от мафията прокуратура и съдебна система, обявиха защитниците на Иванчева и Петрова във фейсбук. На страницата на събитието се призовава: Носете си меки домати, яйца и вмирисана откъм главата риба - да отпразнуваме Никулден пред офиса на главния прокурор!

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7819

1

Краси

06.12 2018 в 14:35

Бедните женици се оказаха най-големите терористи в цяла България, при това май няма и сериозни доказателства за вината им, а по-скоро постановка между бившия кмет и строителния предприемач.
Май скоро ще има работа за съда в Страсбург.