Прокуратурата в Самоков повдига две обвинения на мъжете, нападнали лекар

OFFNews 05 юни 2022 в 17:53 1738 0

Спешна помощ в Самоков

Снимка Стопкадър: бТВ - Архив

Спешна помощ в Самоков

Районната прокуратура в Самоков повдигна две обвинения на мъжете, нападнали лекар в Спешния център в събота вечер, съобщи районният прокурор Марияна Танева. 

Около 19 ч. снощи група мъже нахлуха в центъра за спешна медицинска помощ в Самоков, за да се саморазправят с медици. Причина за атаката е смъртта на техен близък.

Нападението се случило, докато екипът реанимирал пациента. По думите на пострадалия лекар пациентът бил докаран в почти несъвместимо с живота състояние и въпреки усилията на екипа е починал. Мъжът е бил на 53 г., с диабет и високо кръвно.

Двама души бяха задържани за нападението, като полицията продължава да издирва още участници. 

През цялата нощ районът около болницата в Самоков е охраняван от екипи на МВР. Още късно през нощта са открити двама от нападателите, които са отведени в полицията.

Задържаните са синове на починалия мъж.

По-рано те отрекоха да са удряли медици и заявиха, че баща им е починал от лекарска небрежност. След това обаче признаха, че са бутали медици и предложиха споразумение.

Едното обвинение е за хулиганство, а другото за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице по време на изпълнение на служебните му задължения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки