Прокуратурата се отказа да съди полицай, набил арестант

OFFNews 05 септември 2018 в 10:10 2193 1

Прокуратурата се отказа да съди полицай, набил арестант

Районната прокуратура – Козлодуй е внесла в Районен съд – Оряхово предложение за освобождаване от наказателна отговорност спрямо обвиняем полицай, който през 2017 г. набил арестант. Държавното обвинение предлага полицаят да се отърве с административно наказание, съобщават от прокуратурата. 

Към м. юни 2017 г. обвиняемият, който заемал длъжността „полицейски инспектор“ в участък Мизия към РУ Оряхово при ОД на МВР гр. Враца, е бил включен в екип за разкриване на извършители на кражби и издирване на инкриминирани вещи.

Служебните му задължения включвали работа по противодействие на престъпността, опазването на обществения ред и превенция, като е бил включен в екип за разкриване на извършители на кражби и издирване на инкриминирани вещи.

На 21.06.2017 г., в сградата на РУ на МВР гр. Оряхово, той нанесъл побой на задържан, за който имало данни, че е извършил кражба, като му причинил лека телесна повреда.

За това деяние служителят на реда е бил привлечен към наказателна отговорност по чл. 131, ал. 1, т. 2, вр. чл. 130, ал. 1 от НК - за причиняване на лека телесна повреда, наказанието, за което е до две години затвор.

Предстои делото да продължи в съда и предложението на прокуратурата да бъде разгледано.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови