Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата отрече Ненчев да е бил подслушван

OFFNews 09 декември 2016 в 14:02 2623 2

Прокуратурата отрече Ненчев да е бил подслушван

Министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев не е бил обект на специални разузнавателни средства по искане на прокуратурата. Това се посочва в съобщение на пресцентъра на Върховната касационна прокуратура (ВКП). 

Съобщението е във връзка с "отворено писмо", което Ненчев прати до главния прокурор. В него той пита бил ли е подслушван и каква е съдбата на информацията, която касае националната сигурност и е попаднала във въпросните СРС.

От прокуратурата отговарят:

По този повод пресцентърът на прокуратурата на Република България съобщава следното: г-н Ненчев има качество на обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано от Софийска градска прокуратура и по досъдебно производство, наблюдавано от Военно-окръжна прокуратура – София. По нито едно от тях спрямо обвиняемия Ненчев не са използвани Специални разузнавателни средства (СРС) по искане на прокуратурата. Отговорът на всички други поставени от министъра в оставка въпроси се съдържат в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за специалните разузнавателни средства, чийто текстове са общодостъпни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12038

2

косата

20.02 2017 в 13:14

Ужас

12308

1

Пред вид някои предишни изяви на въпросния, набеден за военен министър господин мисля, че по случая би трябвало да се произнесе психиатрията, а не прокуратурата.
 
X

Да помогнем на украинските деца!