Прокуратурата иска затвор до живот за Викторио Александров, убил приятелката и детето си

OFFNews 01 октомври 2021 в 14:37 2388 1

Прокуратурата настоя за доживотен затвор за Викторио Александров, който уби приятелката си Дарина Министерска и дъщеря им Никол. Днес делото приключи на втора инстанция в Софийския апелативен съд.

През януари Софийският градски съд осъди на 20 г. затвор при строг режим Викторио за жестокото убийство. Прокуратурата протестира присъдата, като заяви, че тя е в разрез с морала и обществото.

Драмата се разиграва през 2018 г. в столичния квартал "Надежда", когато мъжът застрелва Дарина, с която живеел на семейни начала, и бяга с такси, преди да убие и детето си. 28-годишният мъж заяви тогава пред съда, че не помни какво се е случило, осъзнава го и не може да повярва, че е извършил такова тежко престъпление. Викторио обясни, че помни само как е бягал с детето по стълбите, а след това как са бягали в парка. Той добави, че са се скарали с Дарина за фамилното име на дъщеря им Никол. Майката на Дарина не искала детето им да носи неговото име, а фамилията на майка си - Министерска.

Като мотив да убие приятелката си Викторио изтъкна, че се чувствал пренебрегнат във връзката им и отношенията им охладнели, вече не се обръщала към него с мили думи. Близките на убитата жена пък твърдяха, че Дарина е била обект на системен тормоз и следене и не е подала сигнал в полицията от страх от приятеля си.

Бившият охранител призна вината си и се разкая за стореното. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови