20 години затвор за Викторио Александров, убил приятелката и детето си

Той ще трябва да плати и кръвнина - 200 хил. лв. на майката на убитата Дарина и още 200 хил. лв. на бащата

OFFNews Последна промяна на 20 януари 2021 в 10:40 1685 0

Софийският градски съд осъди на 20 години затвор при строг режим Викторио Александров, убил приятелката си Дарина и дъщеря им Никол, предаде бТВ. 

Случката се разиграва през 2018 г. в столичния квартал "Надежда". Викторио застрелва Дарина, с която живеел на семейни начала и бяга с такси, преди да убие и детето си. 28-годишният мъж заяви тогава пред съда, че не помни какво се е случило, осъзнава го и не може да повярва, че е извършил такова тежко престъпление. Викторио обясни, че помни само как е бягал с детето по стълбите, а след това как са бягали в парка. Той добави, че са се скарали с Дарина за фамилното име на дъщеря им Никол. Майката на Дарина не искала детето им да носи неговото име, а фамилията на майка си - Министерска.

Като мотив да убие приятелката си Викторио тогава каза, че се чувствал пренебрегнат във връзката им и отношенията им охладнели, вече не се обръщала към него с мили думи. Близките на убитата жена тогава твърдяха, че Дарина е била обект на системен тормоз и следене и не е подала сигнал в полицията от страх от приятеля си.

Бившият охранител заяви вчера пред съдебния състав, че признава вината си и се разкайва за стореното. От Прокуратурата поискаха за него най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. Такова бе и искането на близките на починалите.

Викторио Александров ще трябва да плати и кръвнина - 200 хил. лв. на майката на убитата Дарина и още 200 хил. лв. на бащата.

Близките на Дарина не скриха разочарованието си от решението на съда. 

"20 години за два живота! Кажете как да го приемем! И кой нормален човек би го приел това нещо? Ето затова ще има убийства в България и всеки ден ще стават, защото няма съд и няма закони", заяви лелята не жертвата. 

Решението не е окончателно и може да се обжалва. 

Прокуратурата ще продължи да настоява за най-тежкото наказание и ще внесе протест срещу присъдата в Софийския апелативен съд, информираха от обвинението. 
 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !