Предадоха на съд рускиня, забила два юмрука в корема на полицай в Сандански през 2016 г.

М.Ж. напуснала България след скандала, сега ще я съдят я задочно

OFFNews 11 януари 2021 в 13:31 2007 0

56-годишна руска гражданка, със статут на постоянно пребиваващ у нас чужденец, е предадена на съд за хулиганство, съпротива срещу орган на властта и причиняване на телесна повреда на полицай. 

Обвиняемата М.Ж. с адресна регистрация в благоевградското село Поленица е криминално проявена. Осъждана е с влязла в сила присъда през 2018 г. за причиняване на телесна повреда на полицейски орган. За това престъпление ѝ е било наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от три месеца с тригодишен изпитателен срок, уточняват от прокуратурата. 

Около 22:30 ч. на 19 юли  2016 г. полицейските служители в Районното управление на МВР гр. Сандански – М.Б. и В.С., изпълнявали задълженията си по упражняването на контрол за спазване на обществения ред и правилата за движение по пътищата в района на Сандански. Движейки се с автомобил по ул. „Стефан Стамболов” в града, забелязали лек автомобил „Додж”, който преминал на червен светофар през кръстовището. Те незабавно го последвали, като му подали ясен звуков и светлинен сигнал да спре. При спирането му в района на бензиностанцията се представили по надлежния ред. Установили, че МПС се управлява от М.Ж., а до нея седял деветнадесет годишният й син – Р.Г. От водача били поискани документи за проверка. Първоначално обвиняемата отказала да ги даде, след което затворила стъклото на предната врата и отвътре показала свидетелството си за правоуправление на моторно превозно средство. Прибрала го и отново отворила стъклото на автомобила, като заявила, че е журналист и показала картата си.

Полицейският служител В.Б. отново поканил М.Ж. да представи документите си за надлежна проверка. Искането му я разгневило. Тя излязла от колата и на висок глас отправила обиди и заплахи спрямо него: „Знам, че имаш семейство. Няма да те оставя. Ако знаеш какво те чака. Ще се погрижа да изчезнеш.” През това време синът й също излязъл от автомобила и започнал да снима полицаите с мобилния си телефон.

Органите на реда предупредили жената да прекрати с неправомерното си поведение и да представи документите си за проверка. На сина й било заявено да спре записа. Нито М.Ж., нито Р.Г. се съобразили с указанията на полицейските служители. Въпреки съпротивата на младия мъж, телефонът му бил взет и впоследствие оставен на седалката в колата на майка му.

Обвиняемата продължила да оказва съпротива и изненадващо нанесла два удара с юмруци в областта на корема на полицейския служител М.Б. Тя повторно отказала да изпълни указанията на органа на реда и продължила с непристойното си поведение. Жената била качена в полицейския автомобил и транспортирана в сградата на РУ в гр. Сандански, където й били снети писмени сведения. По случая е било образувано досъдебно производство.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че на В.Б. е била причинена лека телесна повреда, изразяваща се в палпаторна болка в областта на корема на пострадалия. 

Въпреки положените усилия от органите на МВР, М.Ж. не била открита на нито един от известните за нея адреси и е напуснала пределите на България. Настоящото й местонахождение в чужбина не е известно, поради което досъдебното производство се е провело в нейно отсъствие.

Предстои делото да продължи в съда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови