Повдигнаха ново обвинение на акушерката, ударила бебе

OFFNews 19 септември 2016 в 13:15 4427 2

Повдигнаха ново обвинение на акушерката, ударила бебе

Снимка БГНЕС, архив

Прокуратурата е повдигнала ново обвинение срещу акушерката Емилия Ковачева. Пред съда тя отговаря за опит за убийство на новородената Никол в клиника "Софиямед".

На Ковачева е повдигнато ново обвинение за побой на друго новородено. Проверят се и още три случая за бити деца от акушерката, съобщава БНР.

Поредното заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева започна с искания за отвод на прокурора и съдебния състав по делото. Исканията на адвоката на Ковачева бяха отхвърлени, като това забави разпита на призованите свидетели с повече от час.

Адвокатът Владимир Янев обвини прокурора по делото Николай Христов в необективност, като се позовава на негови изявления, които прави около делото. Обвинява го и във формиране на негативно отношение към Ковачева, която, според защитника ѝ, била невинна, а малката Никол не била бита, а била изпусната - при това от колежки на Ковачева.

Янев обвини и председателя на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов, когото сезирал за поведението на съдебния състав. Вместо това обаче Топалов се обърнал към адвокатската колегия заради поведението на защитника. В това Янев видя опит да бъде отстранен от процеса, а Емилия Ковачева - да бъде лишена от защита.

След като темата за отводите беше приключена, започна и разпитът на свидетелите. Първият от тях е шефът на отделението, в което е работила Ковачева. Той е бил сред първите, гледали записите в нощта, в която пострада Никол. Доктор Валери Нечев беше категоричен, че жената, която е удряла и притискала 4-дневното момиченце, е именно Емилия Ковачева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!