Оставиха в ареста иранеца, хванат с рекордно количество хероин

OFFNews - Бургас 14 юли 2016 в 14:35 1990 0

Проверка на кутиите с доматено пюре, където бе открита дрогата

42–годишният ирански гражданин Амир Реза Какванд, който бе заловен на ГКПП – Лесово с рекордното за България количество херион (196 кг.) остава в ареста, реши Апелативният съд в Бургас. Амир обжалваше решението на магистратите от Ямбол.

Той бе заловен при проверка на шофирания от него камион, в който бяха открити консервни кутии с доматено пюре. В част от тях е бил скрит наркотикът, който се оценява на около 18 млн. лв. Обвинението към него е за контрабанда на наркотици. Минималното наказание, което предвижда законът за подобно престъпление, е 10 г. затвор.

Адвокатът на обвиняемия поясни, че стоката е натоварена в Техеран и е трябвало да бъде доставена в Холандия. Камионът е минал безпрепятствено две граници – на Иран и на Турция. Самият Амир не е присъствал на товаренето на стоката, нито на пломбирането на камиона и няма как да е знаел какво има в него, смята юристът.

Моят колега е невинен, заяви иранският гражданин Абулсад Асади, който е свидетел по делото:

Представете си, че сте шофьор. 44 000 кутии, как ще можете да ги проверите една по една дали в някоя от тях няма нещо? Просто не е наша работа“, коментира иранецът.

Самият Амир каза и пред съда, че не е знаел какво превозва.

Магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства иранецът да е знаел какво превозва, като допълнителна тежест оказва и фактът, че той е бил единствен шофьор на камиона. Освен това, Амир няма постоянен адрес в България и не може да бъде пуснат под домашен арест.

Решението на Апелативния съд е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !