Още SMS-и от прокуратурата: От телефона на Пламен Бобоков изплуваха Pepi Ro и Цецо

OFFNews Последна промяна на 30 юни 2020 в 15:12 8642 4

Специализираната прокуратура добави към телефонната кореспонденция на Пламен Бобоков и президентския секретар Пламен Узунов още данни, които са излезли от GSM-ма на предприемача. От записа се разбира, че в схемата влиза още един играч „Pepi- Ro“.

От съобщението на обвинението става ясно също, че на различни дати през април и май 2020 г. предприемачът обменя текстови съобщения с „Pepi- Ro“ и с Узунов, засягащи правомощията на Комисията по помилване към президента на Република България.

След анализ на хронологията и съдържанието на кореспонденцията се стига до извода, че вероятно инициалите „Pepi- Ro“ се отнасят до П.З.Н., български гражданин, осъден за данъчни престъпления от румънски съд на 6 г. лишаване от свобода, понастоящем изтърпяващ присъдата в затвора в София.

Най-вероятно става дума за Петър Ненов, който в един от SMS-ите обяснява, че е председател на Международна агенция за противодействие на престъпността и политики за сигурност, Румъния.

На 7 април т.г. „Pepi- Ro“ изпраща на Пламен Бобоков снимка на писмо, адресирано до президент от Демократичен съюз на българите в Румъния, в което се иска помилване на българския гражданин П.З.Н. 

На 16 април т.г. „Pepi- Ro“ изпраща на Бобоков информация, отнасяща се до неговото пребиваване и осъждане в Румъния, вкл. направени от него дарения. Няколко часа по-късно бизнесменът препраща съобщенията на Пламен Узунов, който отговаря следното: „Ок. Поздрави!“

На 28 април т.г. в 15:04 ч. „Pepi- Ro“ отправя до Бобоков следното запитване: „Има ли някакъв резултат по моя въпрос?“. В 16.34 ч. е регистриран разговор между предприемача и президентския секретар, след което в 16:36 ч. Бобоков изпраща на „Pepi- Ro“ съобщение със следното съдържание: „Утре ще се виждам по твоя въпрос! Ще има, но няма да е светкавично!“.

На 11 май “Pepi- Ro” изпраща на Бобоков снимка със съдържание на чужд език, касаещо решение на румънските съдебни власти. На 12 май в 12:10 ч. предприемачът препраща снимката на Узунов. В 12:13 ч. Бобоков пише на „Pepi- Ro”: "Трябва официално извлечение от румънския съд и превода му на български!“

На 20 май 2020 г. „Pepi- Ro“ в съобщение до Пламен Бобоков отново отправя запитване: „Има ли някакъв резултат от комисията?“, на което бизнесменът отговаря: „Не още! Действай с превода!“.

Заради всичко това Специализирана прокуратура изиска официална справка от началника на затвора в София. Установява се, че П.З.Н. е задържан в България през ноември 2018 г. във връзка с издадена Европейска заповед за арест от съд в Румъния през 2014 г., вследствие на постановена присъда от 6 г. лишаване от свобода за данъчни престъпления.

Анализът на информацията от експертизата и приложенията към нея продължават.

Публикуваме снимките от съобщенията така, както те са разпространени до медиите от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

4

мнение от IP

30.06 2020 в 16:20

Ами дал им човекът телефона си и то по друго дело и прокуратурата ни запознава с неговото съдържание. Крайно незаконно, нямащо нищо общо с нищо...По това дело за търговия с влияние няма обвиняеми, но ние четем чатовете...на разни хора. Питам се защо не и моите например? И аз съм човек с телефон.....не обвинен в нищо.

-1784

3

ОСЦИЛОКОКЦИНУМ

30.06 2020 в 15:57

Много жалки измислици.
Кой още пише СМС-и бе курви прокУратурски ?
Целта на плешивия боклук с каскета е една. Опитвате се да ударите президента за да замажете лайната ,които е насрал БОКЛУК боеко.

16101

2

order

30.06 2020 в 15:37

А пък народа го интересува за онова ОПГ дето е лапнало 67 млн. и е ощетило хазната със 700 млн.левчета!!!!!

7823

1

kokoten

30.06 2020 в 15:18

Някой да коментира каква е целта на тия публикации и какви престъпления разбулват тия празноглавци...сигурно съм много тъп защото не разбирам нищо....

 
X