Огнян Стефанов: Очаквам всеки момент да бъда арестуван

OFFNews Последна промяна на 14 юли 2020 в 14:21 8072 4

Очаквам всеки момент да бъда арестуван - пише основателят на Фрог нюз Огнян Стефанов в сайта си. Неговото име фигурира в съобщение на Специализираната прокуратура, която по-рано днес разпространи до медиите четири записа от телефонни разговори с твърдението, че разговарящите са Васил Божков и други хора, включително Стефанов. Специализираната прокуратура твърди, че записите са част от материали от досъдебното производство срещу обвиняемия бизнесмен Божков и други лица за участие в организирана престъпна група и други престъпления.

 По този повод Стефанов пише:

През последния половин час телефонът ми звъни непрекъснато. Познати, непознати и колеги. Предупреждават ме, че ще бъде арестуван, други искат да коментирам изнесени от прокуртурата записи на мой разговор с Васил Божков. Помислих, че преувеличават. После прочетох съобщението до медиите на говорителя на главния прокурор и разбрах, че трябва да си приготвя лекарствата и някои други неща и да очаквам да ме приберат.

Уважаеми читатели, сайтът Фрог нюз е на повече от 13 години. Били сме критични към всяко управление, когато сме имали доказателства и информация за злоупотреби, корупция и неспазване на обществения договор. Написал съм 4 книги и стотици анализи, в които съм заявил своята позиция. Плащал съм жестока цена за правото да имам мнение.

Знам, че не съм извършил нищо нередно, но знам също, че прокуратурата може да ме обвини във всичко, което реши. Вече имам четири повдигнати подобни обвинения. Някои паднаха в съда, но съдебният „маратон” продължава...

Снощи участвах в предаването на Слави Трифонов. Говорихме за свободните и несвободните медии. Днес чакам да ме арестуват. Каква ирония...

Колкото до разговорите ми с Васил Божков, те са чисто журналистически и няма да откриете дори намек за нещо конспиративно в тях. Не познавам този човек. Но той е част от информационния поток и задължение на всяка медия е да търси и неговото мнение по неща, които по някакъв начин го засягат.

Да, разговарял съм и с Цветан Василев, който е в Белград. Говорили сме за различни неща. Но да ме въвличат в заговори и антидържавна дейност – това е отвратително.

Нещо повече, убеден съм, че в действия на властта и прокуратурата има неща, които наистина могат да бъдат характеризирани като ущърб на обществения интерес и гражданските свободи.

Това е. Да идват...

Огнян Стефанов

Основател на Фрог нюз

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

300

4

гоуемио

15.07 2020 в 13:13

Две ченгета обсъждат държавен преврат...какво толкова!

4000

3

корнел

14.07 2020 в 22:14

Ако frОГИ Стефанов има малко морал не трябва да пише повече никога .Тези които го защитават да чуят разговорите му с Божков как се гърчи като червей пред него и се хвали ,как редил служебния кабинет на Радев .Колко заблуден трябва да си за да защитаваш фрОГИ който сам си призна за разговорите си . А как си поиска 30 000 долара ?! Ах неподкупният той !!!

3063

2

Синия гол шаман

14.07 2020 в 16:16

Хайде стига циври пък ти бе! Га яди кюфтетата ни рива..

7671

1

Hissarion

14.07 2020 в 14:43

Хайде почнаха и журналистите. После ще орежат и Интернета. Ким Чен Ун, здравей!