Обвиниха лидера на ''Възраждане'' за всяване на смут в обществото, гаранцията му е 20 000 лв.

От партията твърдят, че властта ги репресира

OFFNews 30 март 2020 в 15:28 18123 8

Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство за всяване на смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение срещу лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

СРП се е самосезирала от негови изявления в тв предаване, "будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19", съобщават от прокуратурата. 

В телевизионно предаване Костадинов твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.

Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е гаранция в пари в размер на 20 000 лева. 

Разследването по случая продължава. 

От партия Възраждане разпространиха съобщение, в което обвиняват властта в репресии срещу организацията и лидерите й. 

Днес в 14.30 ч., в Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) е призован д-р Костадин Костадинов. Той е принуден от управляващите, в условия на карантина, да премине цялата страна, за да се яви поради спешната нужда на властта, да му повдигне обвинения. Вероятната причина е изказано мнение по политически въпроси в ТВ Евроком. Водещият и редактора на предаването също са призовани и разпитани, като политическата атака е и срещу телевизията, която е независима българска медия, пишат от Възраждане. 

От партията припомнят, че "в събота ГДБОП призова на разпит инж. Николай Дренчев – организационен секретар на Възраждане, заради статус във фейсбук. Властта е поискала да предаде хората, които са се осмелили да споделят с него личния си опит със здравната система в България. Причината е, тези обикновени граждани да бъдат подведени под отговорност.
Инж. Николай Дренчев категорично отказва на властта да предаде тези хора, за да се саморазправят управляващите с тях, уточняват още от партията.

Зад д-р Костадин Костадинов и инж. Николай Дренчев стоят хора, обединения и организации, за които властимащите дори не подозират. С политически репресии, хора с възрожденски дух не могат да бъдат сплашени. Напротив, готови сме да платим цената, за да извоюваме по-добър живот за всички ни. Днес не ни е страх, твърдят от Възраждане. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

8

XR4

30.03 2020 в 19:51

"...Зад д-р Костадин Костадинов и инж. Николай Дренчев стоят хора, обединения и организации, за които властимащите дори не подозират..."
Не само, че подозират, ами даже много добре знаят.И ние също знаем...

12636

7

prascho

30.03 2020 в 19:08

Ооо, предпочитам да стоя далеч от него - простотията уж не е заразна, ама знае ли човек? Случайно попаднах на една от книгите му преди време - "шедьовър" направо. Някой може докторат да напише по нея как не се прави наука: изопачени факти, cherry picking, почти никакви доказателства и постоянни внушения на "правилната позиция". За нормален човек много трудно се издържа.

Друго ми е интересно - колко трябва да е арогантен с етнографския си профил, че да коментира неща, от които бъкел си няма понятие? И толкова ли няма срам, че след като се провали във всички националистически структури, в които се пробва продължава да се изявява? Даже и малоумните патриотари не могат да го понасят вече :-)

4022

6

Прасчо май е било по-добре,да си измислиш ник "СВИНЧО"
Не можеш на малкия му пръст не можеш,да му стъпиш!

Плямпаш глупости!

11719

5

Краси

30.03 2020 в 18:20

Като отмине истерията с "опасния" вирус, съдът в Страсбург ще има доста работа, свързана с България, а ние данъкоплатците ще имаме да плащаме доста обезщетения.

12636

4

prascho

30.03 2020 в 17:12

До Journey,

Съгласен съм. Изцяло съм против репресивните мерки дори и в този конкретен случай. Затова писах да го "въдворят" Костя Копейкин, а не да го призовават. Те в случая използват невежеството му като бухалка срещу него и най-вероятно ще си го получи.

Друг е въпросът, че този индивид съзнателно или несъзнателно разпространява подвеждаща и манипулираща информация със силен анти-български уклон, маскирана като родолюбие и русофилство. И много хора му се вързват. Та в един момент става доста "неловко".

3111

3

Journey

30.03 2020 в 16:33

До прасчо

То, така се почва...дай да го опраскаме този, защото...абе, защото просто не ме кефи.

Тук се губи вече правото.
Иначе, обичаме демокрацияята, но ако може да не я налагаме спрямо хората, които не харесваме.
То, това е манталитета на гербаджии и пропутиноидите в България.

17156

2

aviatora

30.03 2020 в 16:09

Сикаджията-мутра налага тоталирарни мерки!!! Ще горите в Ада герберски изчадия!!!

12636

1

prascho

30.03 2020 в 15:46

Този е опасен неграмотник от най-лошата порода, дето си мислят, че имат някакви знания, а са въздух под налягане.
Като съм му чел изказванията ме е втрисало направо от див популизъм и невежество. Против съм репресивните действия, но в случая би било по-удачно да го "въдворят" вместо да го "призовават".