Обвиняемите по случая със забитите кирки в Пазарджик са трима

OFFNews 17 май 2021 в 16:51 2502 0

Районната прокуратура в Пазарджик привлече като обвиняеми трима души по случая със забитите кирки в пазарджишкото село Главиница. Мъжете са на възраст между 30 и 59 години.

На 26 април охранителна камера засне двама мъже, които през нощта забиха кирки върху предните стъкла на джип, камион и лека кола в пазарджишко. Собственикът на автомобилите Стоян Иванов обяви награда за намирането на извършителите.

Впоследствие стана ясно, че двама от обвиняемите са действали като извършители, а третият – като подбудител, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пазарджик.

През нощта на 26 април Иванов е подал сигнал до Районното управление в Пазарджик, че в трите автомобила, паркирани пред дома му, е открил пет забити кирки.  На записа от охранителните камери се виждат двама мъже, които бързо забиват кирките в стъклата и предните капаци на колите, след което побягват.

Разследването сочи, че причина за повреждането на автомобилите е конфликт между подбудителя и пострадалия.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови