Обвиняемият за смъртта на Милен Цветков: Светът ми свърши, когато разбрах, че е починал

Според Кристиан Николов някой е сложил наркотик в питието му на рождения ден на приятелката му

OFFNews 21 януари 2022 в 13:40 9133 4

Подсъдимият за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков, Кристиан Николов обясни пред Софийския градски съд, че вечерта преди инцидента в дома му имало гости - чествали рождения ден на приятелката му. Изпил две малки водки и по-къско, когато разчиствал след купона, ги "полял" с шот. Питието му се сторило странно на вкус, устата му изтръпнала и решил да си направи чай с медицински коноп за успокоение.

На другия ден - 19 април 2020 г., Великден, се качил в автомобила, чувствал някакъв дискомфорт, но не му се сторило да не е в състояние да кара. Но малко преди фаталния сблъсък с колата на Милен Цветков му причерняло и се чувствал като в просъница. 

Последвал силен удар, за който по-късно разбрал, че е от катастрофа. След като се убедил, че спътниците му са добре, слязъл от автомобила и отишъл да види какво се случва в блъснатата кола. Не подозирал, че в нея е известна личност.

"Питах го (Милен Цветков - бел. ред.) как си, имаш ли нужда от нещо, добре ли си. Той изглеждаше без външни наранявания. Беше в шок и не можеше да си събере мислите", обясни Николов.

Според обвиняемия след това състоянието на пострадалия рязко се влошило, а самият той му е оказал първа помощ. Дори свалил обувката си, поставил я под главата на тв водещия, за да облекчи дишането му. Дошла линейка, която откарала журналиста, а Кристиан съдействал на полицаите, дал кръвна проба за наркотици, а след това бил отведен в районно управление.

"На сутринта един полицай ми съобщи, че името на пострадалия е Милен Цветков и че човекът е починал. В този миг наистина се почувствах ужасно, почувствах, че светът ми свърши. Разплаках се. До последно имах надежда, че човекът е оцелял", каза още обвиняемият.

За наличието на наркотици в кръвта му Кристиан обясни, че някой ги е сложил в питието, което изпил в нощта преди катастрофата.

От телевизията научил, че е мамино синче, боклук и наркоман и това повлияло на психиката му зле. Изпаднал в депресия и по цял ден стоял под одеалото.

"В ареста, една вечер около 23 ч., старшините ми казаха, че трябва да изляза. В просъница се оправих и питах къде ме водят. Притесних се, защото след вечерния час не би следвало да ме водят никъде. Уплаших се. Вкараха ме в една стая, където имаше двама мъже. Кратко ми се представиха, не знам и не помня от коя служба бяха. По всякакъв начин се опитаха психически да ме смачкат", обясни още Кристиан. 

Преди да започне с обясненията Кристиан Николов още веднъж изказа съболезнования и се извини на близките на Милен Цветков.

На 4 март започват финалните пледоарии по делото за смъртта на журналиста Милен Цветков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

3

pisnamiotmutri

21.01 2022 в 15:20

Питието му се сторило странно на вкус, устата му изтръпнала и решил да си направи чай с медицински коноп за успокоение.

:D :D

6145

2

kokoten

21.01 2022 в 13:54

От десет минути рИвЪ и не спирам....Явно тоя е много тъп,щом чак сега се сети как и кой го е надрусал....за нормални съдии всичко щеше да е ясно,ама наш'те не са баш от тия....нека видим каква присъда ще му спретнат....или ще спрат делотозаради неизвестния извършител,сипал му наркотиците в чашата....или ще чакаме да го пуснат по давност...

2210

1

fishcake1

21.01 2022 в 13:49

Ако не беше известен Милен Цветков, нямаше и да разберем. "Някой" му бил сложил наркотици от милосърдие във водката - дрън та пляс.

 
X

Да помогнем на украинските деца!