Общинската съветничка убита заради заем от няколкостотин хиляди лева

Каферинова е удушена, няма политически мотив

Диана Варникова, Пазарджик 29 август 2022 в 14:32 20600 1

Екатерина Каферинова

Снимка Архив

Убитата Екатерина Каферинова

Няма данни за политически мотив в убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова. Това съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова на брифинг преди минути.

Тя уточни, че местната Окръжна прокуратура наблюдава досъдебното производство по чл. 115 от НК за умишлено убийство. В момента се извършват процесуални действия.

Окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова и наблюдаващият прокурор Паун Савов Снимка: Диана Варникова

Убитата и задържаният Минчо Столарски са имали връзка преди години, до 2017 г.

На 28-ми август Минчо Столарски пристигнал във Велинград за рождения ден на Каферинова, но празник не е имало, тъй като бившият й партньор си поискал парите, които ѝ бил дал на заем. Става въпрос за няколкостотин хиляди лева, потвърди наблюдаващият прокурор по делото Паун Савов.

По данни на разследващите 73-годишният мъж се занимавал с бизнес с недвижими имоти и имал финансови взаимоотношения с общинската съветничка.

Между двамата избухнал скандал и в състояние на афект, той я стиснал за гушата. Оттам са и следите от насилие и травмите в областта на шията.

72-годишната жена е издъхнала, а извършителят се обадил на телефон 112, като сигналът е подаден в 20,50 ч. Минчо Столарски е казал какво е направил, посочил на полицаите адреса на дома на бившата си приятелка. Когато е станала трагедията, двамата са били в една от стаите на втория етаж на къщата на ул. "Хр. Смирненски" в курортния град, където се намира и минералният плаж „Каферинова“. Били са сами.

Днес предстои да бъде повдигнато обвинение на 73-годишния Столарски и да му бъде поискан 72-часов арест, а след това и постоянен. Мотивите за престъплението са изцяло лични, няма политически, а възрастния мъж го очаква затвор от 10 до 20 години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

915

1

8LCHQ997B0oOvWE

31.08 2022 в 15:15

Тъмна далавера.Кой знае какво се крие зад това убийство,още повече,че интереса към него спря.Но затова пък чрез закона осиновяваме дядката и ще си го храним докато е жив.
 
X

Подкастът на OFFNews