Нападателят на Митко от Пловдив е освободен под парична гаранция (обновена)

OFFNews 02 юни 2021 в 16:23 1768 0

Снимка архив

Районният съд в Пловдив освободи под парична гаранция адвоката Ивайло Пенов - нападателя на Митко, който продава чорапи в "Капана", съобщи БНТ.

Пенов беше обвинен в причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, след като беше арестуван в събота вечерта.

Нападението беше извършено на 28 май. Тогава Пенов, който е и собственик на заведение в арт-квартала, напада уличния продавач.

Действията му предизвикаха широк обществен отзвук и редица протести в защита на Митко. По-късно стана ясно, че това не е първата проява на насилие на Пенов - няколко дни преди инцидента е нападнал и жени от общинската фирма "Чистота".

Прокуратурата ще обжалва паричната гаранция на Пенов. В съдебните актове Пенов фигурира с фамилията Дадански. Той е осъждан четири пъти, три от които за измама. Бил е в изпитателен срок след условна присъда от 2019 г.

Адвокатът се извини на пловдивчани за „присъствието си“. По думите му в деня на нападението е бил изнервен и Митко е попаднал в неподходящ момент пред него, пише „Фокус“. Освен това, по думите на Пенов, той не го ударил, а само се засилил към него. Това нямало да стане, ако продавачът на чорапи не му бил казал „да си гледа работата“.
Пенов добави, че ако толкова много пловдивчани искат да си тръгне, може да го направи още утре сутринта, стига да е възможно.

Адвокатката на Пенов заяви, че клиентът й дал чадъра си на Митко, за да продава чадърите си и в дъжда, но той не ги върнал и Пенов се прибрал мокър. Подбудите му за агресията към Митко били лични заради чадъра, който продавачътт не върнал 10 дни. „Проблемът не е в чадъра, а в лъжата, която Митко изрекъл“, добави адвокат Светлана Калпакчиева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови