Кой е нападателят на Талисмана на Пловдив?

Ружа Райчева 28 май 2021 в 18:45 18125 2

Човекът, ударил уличен продавач в Пловдив, е софийски адвокат, станал наскоро собственик на заведение в известния плодвивски арт-квартал „Капана“, предаде Под Тепето.

Пострадалият е Митко, продавач на чорапи, известен в целия град като "Талисмана на Пловдив".

След като видеоклип с насилието над Митко набра популярност в социалните мрежи, районната прокуратура в Пловдив се самосезира и разпореди проверка за лека телесна повреда и хулиганство.

Във видеото можете да видите кадри от близка охранителна камера в „Капана“, които показват как нападателят препречва пътя на уличния търговец, разхвърля стоката му и го удря силно с глава.

Въпреки че улицата е оживена и случката се случва посред бял ден, много хора наблюдават безучастно. В крайна сметка персоналът от близко заведение се намесва и прекратява агресията.

Местните жители разпознават във видеото собственик на заведение в квартал „Капана“, намиращо се на ул. „Христо Дюкмеджиев“, което сега е затворено. Той е адвокат от Варна, член на Софийска адвокатска колегия, и е новодошъл в квартала.

Съседите му се оплакват, че по време на локдауна не е спазвал мерките и е организирал шумни партита на улицата. Другите заведения на улицата изрично нямат музикални системи, за да не смущават хората в района.

По време на краткия си престой в Пловдив новодошлият е получил голям брой актове за нерегламентирани дейности.

А пострадалият Митко е любимец не само на местните, но и на туристите в Пловдив. Той е 40-годишен, обикаля заведенията от години и ежедневно идва пеша от Столипиново, за да продава оригиналните си чорапи из центъра. Сам се грижи за прехраната на семейството и за лекарствата на болната си майка.

Митко е известен като един от най-добродушните и неконфликтни хора в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3900

1

peboreto

29.05 2021 в 08:13

Браво на тези чудесни млади хора, които подкрепиха момчето! Благодаря , че ви има чудесни деца!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!