Моментът дойде, трябваше да убивам цигани, заяви убиецът от Пазарджик

ОFFNews 08 ноември 2016 в 19:11 32870 51

Снимка Дарик

Иван Николов с пушката, с която е стрелял по жените в изборния ден.

„Моментът дойде, просто трябваше да го направя. Трябваше да убивам цигани. Тръгнах и вече нямаше връщане назад", заяви пред съда Иван Николов, който бе задържан за жестоко двойно убийство на възрастни хора от Пазарджик.

Мъжът ще остане за лечение в Специализираната психиатрична болница за лишени от свобода в Ловеч, след като е преценено, че 30-годишният има психически проблеми.

От "Дарик" поясняват, че Николов се е държал неадекватно в съдебната зала и е бил окован с вериги, докато трима полицаи са го усмирявали да не буйства.

Вечерта на 5 ноември той видял във Фейсбук видео на българска песен, което твърди, че го е призовала да излезе и да убива хора от ромски произход. Преди заседанието Иван Николов заяви пред журналисти, че познава жертвите си Асен и Василка като добри хора, че са му давали заеми до 80 лева, помагали са му. Съжалява за тях като хора, но не и за извършеното деяние, с което се гордее.

Мъжът първо посетил къщата на друга позната жена, но тя не си била у дома, затова отишъл при съседите възрастни хора.

"Убийството на възрастното семейство е извършено изцяло от расистки и ксенофобски подбуди и за това са събрани достатъчно доказателства. Има реална опасност обвиняемият да извърши и ново престъпление", заяви още прокурор Ганчева, цитирана от "Дарик", като допълни, че на следващият ден Николов е стрелял с въздушна пушка по събрали се жени ромки.

Николов е осъждан и преди за тежки престъпления, стана ясно още по време на заседанието.

През 2006 година е починала майка му, а той преживял загубата тежко. Оттогава се е отдал на наркотиците. Бил е на метадонова програма, но продавал метадона, за да си купува цигари. Според служебния му адвокат Иван Главчев във фаталната вечер Иван се изживявал като революционер и се смятал за длъжен да убива роми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

54

SC

09.11 2016 в 10:55

А всичко тръгна от престъплението на един психопат...

63994

48

Red or Dead

09.11 2016 в 00:53

Йончев, виж кво става с рейтинга на 'чесън', някой дебил не е разбрал...и пак му прави изкуствено дишане.....ала СИМИТЛИ:)))

63994

47

Red or Dead

09.11 2016 в 00:51

Ето, аз ви казах, че имам deja vu.....пак едно и също......тримата мускетари ТРИЧАТ шнауцера няколко часа, и като се уморят и решат да си ходят, той ИЗДЖАВКА....ИСКАМ ОЩЕ":))))))

Е, искаш ама този път няма повече, Йончев не дава:)))

63994

46

Red or Dead

09.11 2016 в 00:47


Значи пичове, да обобщя, ако някой е имал съмнение, то вече е ясно, това си е откровенна ВОЙНА, не с истински оръжия, НО с почти същия ефект, тя е факт не от днес и ще става все по-груба и брутална.....така че, на война като на Война.......Наше дело правое, враг будет разбит, победа будет за нами, в случая ние се явяваме като червени барети хвърлени във вражеска територия, ама ние сме подготвени за този сценарии.....