Младеж без книжка, убил с камион човек, получи условна присъда

OFFNews 10 юни 2020 в 17:34 4956 0

Пловдивският окръжен съд наложи условна присъда от 3 години затвор с 5 години изпитателен срок по съкратено съдопроизводство на мъж, извършил 3 нарушения по Закона за движение по пътищата и убил човек по непрадпазливост. 

Делото е разгледано в рамките на едно заседание. Подсъдимият М. Г. е признал изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. Наложеното наказание е редуцирано с една трета.

Окръжният съд е признал 18-годишният М. Г. за виновен в това, че на 30 септември 2018 г. в землището на с. Костиево при управление на товарен автомобил марка „Мерцедес“ е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 44-годишния П. М. Осъденият е шофирал без книжка.

М. Г. е управлявал товарния автомобил в тъмната част на денонощието със скорост 71 км/ч, не се е съобразил с пътната и атмосферната обстановка, пътната настилка е била мокра от дъжда, пресякъл е непрекъснатата линия на маркировката и е навлязъл в насрещното платно, където е ударил „Фолксваген Пасат“, управляван от починалия П. М.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови