Митьо Очите се връща с конвой от Истанбул днес

OFFNews 15 февруари 2019 в 07:26 1940 0

Турция ни връща Димитър Желязков - Митьо Очите днес. Той ще бъде екстрадиран от Истанбул, като местните власти ще го предадат на българските на летище "Ататюрк", откъдето той ще лети под конвой за София. 

Желязков бе арестуван в Истанбул  в началото на август миналата година, след като бе обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол. Турският съд разреши екстрадицията му в края на октомври. 

Поводът бе акция на спецпрокуратурата в района на Бургас срещу престъпна група с лидер Митьо Очите. Задържани бяха 19 души. Част от тях бяха обвинени за рекет, палежи, побоища и наркотици.

Митьо Очите бе задържан по-късно в луксозен хотел в Истанбул заедно със зърнения бос и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев. Срещу Бенчо Бенчев бе повдигнато обвинение, че е укривал Митьо Очите в чужбина. 

Събрани са всички необходими доказателства и са извършени всички необходими действия за приключване на делото срещу Димитър Желязков. Предстои предявяване на окончателни обвинения на всички лица по това дело, съобщи вчера зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews