Менда Стоянова на разпит: Божков никога не е казвал, че е давал пари на мен

OFFNews 03 февруари 2022 в 11:47 6870 0

Снимка БТА

Бившия председател на Бюджетната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова се яви тази сутрин започна разпит в ГД „Национална полиция”.

По разследването на кюлчетата и пачките в чекмеджето на бившия премиер Бойко Борисов вече беше разпитан и финансовият министър в две правителства на ГЕРБ Владислав Горанов.

На влизане Менда Стоянова посочи, че не знае за какво точно е повикана. Била призована отдавна, но била болна от COVID-19.

„Поводът е Божков (б. ред. - бизнесменът Васил Божков), разбира се. Така мисля. Предполагам, че е от сигнала на БОЕЦ, които ме цитират”, каза тя.

И уточни:

„Божков никога не е казвал, че е давал пари на мен”.

Миналата година Стоянова съобщи, че напуска политиката, защото ГЕРБ има нужда от млади хора. Изявлението дойде, след като избягалият в Дубай Васил Божков обвини нея, финансовия министър Владислав Горанов и Бойко Борисов, че години наред е бил изнудван и е платил 67 милиона лева рекет, за да работи лотарийния му бизнес.

Сигналът на БОЕЦ прави логическа връзка между твърденията на избягалия в Дубай мултимилионер и появилите се снимки с кюлчета и пачки в чекмеджето на спалнята му в резиденцията му в столичния квартал Бояна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови