Мъжът, убил бившата си съпруга в Пловдивско, два пъти опитал да се самоубие

OFFNews 30 ноември 2022 в 13:45 1860 0

лента

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Мъжът е направил самопризнания и показал къде е тялото на жената

31-годишният Александър Пашов, обвинен в убийството на бившата си съпруга в пловдивското село Пъдарско, остава в ареста, реши Окръжният съд в Пловдив. По време на заседанието стана ясно, че мъжът два пъти е опитал да се самоубие, предаде БНР. 

28-годишната майка на две деца изчезна на 25 ноември на път за работа. Два ди по-късно тялото на жената беше открито в изоставена постройка на необитаем имот. 

Жената всеки ден е пътувала от Раковски до Пловдив с микробус. След като тя не се появява на работа, работодателят ѝ установява, че не си вдига телефона, след което получава сигнал, че телефонът е изключен или извън обхват. Нейните близки започнали да я търсят по обичайния маршрут, когато забелязват микробуса ѝ, спрян край пътя. Той бил оставен с леко открехната врата.

Откриха тялото на млада майка на две деца. Най-вероятно е била убита от ревност (обновена)

На земята пред микробуса полицията открива счупен телефонът на жената, а в близост до пътя - и чантата ѝ.

Задържаният бивш съпруг на жената е направил пълни самопризнания и сам показал къде е тялото й. Има данни, че Пашов многократно е заплашвал със саморазправа напусналата го преди повече от година Фанка. Тя е била принудена да изостави двете си деца при него и се изнесла да живее у своите родители. 

Защитата на обвинения за убийството се съгласи с изложените от прокуратурата факти, но поиска съдът да наложи по-леката мярка - "домашен арест", за да е близо Александър Пашов до децата си в този момент.

Според неговия адвокат мъжът два пъти е правил опити за самоубийство, което предполага влошено психично здраве и налага извършването на съдебно-психическа експертиза, каквато обаче не е направена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки