Костин: Не съм бил в Пасарел

Владислава Тричкова 19 май 2015 в 13:11 2959 0

"Не съм бил в Пасарел" - само това каза Герман Костин пред журналисти веднага след заседанието в Софийски апелативен съд (САС) днес. 

Костин е обвинен в убийството на 5-годишния Никита Леонтиев, чието тяло бе намерено на 20 март, увито в кърпа и поставено в куфар, край Пасарел. На миналото съдебно заседание, когато Софийския градски съд (СГС) остави руснака в ареста, стана ясно, че по въпросната кърпа има ДНК от Костин, но и от още двама неизвестни към момента човека. 

Друго доказателство, което показва, че именно руснакът е замесен в убийството, е фактът, че GSM клетки и записи от камери са го засекли в района на Пасарел и в Приморско, където бе убита и майката на детето. Днес обаче Костин отрече да е ходил там, а в предишното съдебно заседание защитата бе категорична, че обвиняемият не е бил в България по време на убийствата. 

Адвокатът на руснака Капка Гиргинова обжалва пред САС постановената от СГС най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража". Днешното заседание обаче се отложи за 21 май, тъй като Костин сподели, че не е успял да се запознае с всички доказателства и обвинения по делото. "Не успях дори един том да разгледам, а те са 10", заяви Костин пред съда, като помоли за най-малко два дни отсрочка на заседанието. 

Забавянето е и заради факта, че Костин е чужденец и четенето става още по-бавно. 

На предишното заседание стана ясно, че Костин има множество различни документи и имоти по света и има склонност да се дегизира - при едно от идванията си у нас е бил с дълга коса и брада, докато следващият път е бил гладко избръснат.

В съдебната зала излязоха и смущаващи факти за личността на руснака, който продължава да твърди, че е само семеен приятел на Анна Леонтиева и сина й. Бизнесменът се оказа офицер ветеран от Афганистан, който може да разглоби пистолет за 3 секунди и който се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови