Кметът на с. Снежина пазарувал гласове за по 20 лв., след което шофирал почерпен

OFFNews Последна промяна на 28 март 2017 в 13:31 3065 0

Кметът на с. Снежина пазарувал гласове за по 20 лв., след което шофирал пиян

Кметът на село варненското село Снежина Ахмед Идриз остава в ареста, реши днес Провадийският районен съд. 

Според прокуратурата 50-годишният кмет е плащал по 20 лева на човек, за да гласува за определена партия. По 20 лева получавали и членовете на домакинствата.

Прокуратурата обоснова реалната опасност обвиняемият кмет да се укрие и да извърши друго престъпление. Сред мотивите са и две докладни записки и акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Няколко часа след като купувал гласове на избиратели, обвиняемият посетил кръчма в селото. Около 2 часа след полунощ на 24 март 2017 г. кметът излязъл от кръчмата със свои познати. Качил се в автомобил и потеглил. Тогава бил спрян за проверка от полицейски служители. В докладната проверяващите полицаи обяснили, че Ахмед Идриз миришел силно на алкохол.

Полицейските служители го помолили да изчака за проверка с дрегер. Кметът излязъл от колата и започнал да говори по телефона. Отдалечил се от проверяващите и избягал. Бил издирен едва на следващата сутрин. Заради осуетяване на проверката за алкохол му е съставен актът за административно нарушение.

Определението на Провадийския районен съд подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд

Идриз стана кмет на ДПС през 2014 г. след балотаж с кандидата на БСП Ивелин Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови