Кметът на Пловдив атакува в съда сделката на Гергов за международния панаир

OFFNews 29 ноември 2022 в 14:26 1534 0

Гергов

Снимка БСП

Георги Гергов

Пловдивският кмет Здравко Димитров е завел в Окръжния съд в града иск срещу дружеството "Пълдин туринвест" на бизнесмена Георги Гергов заради решението за увеличаване на капитала му. То е взето на извънредно събрание на акционерите му на 24 ноември. Действията на градоначалника са в отговор на вчерашния опит на Гергов увеличението на капитала да бъде вписано в Търговския регистър.

Искът цели отмяна на решенията на извънредното общо събрание на акционерите с мотива, че те са взети в противоречието със закона и с учредителния договор на дружеството.

"Едновременно с това е направено искане за спиране на охранителното производство по вписването на решенията на извънредното Общо събрание на акционерите на "Пълдин туринвест" АД, заявени по партидата на дружеството на 28 ноември т.г.", пише в съобщението на общинската администрация.

Така ще бъде премахнат рискът от вписване на заявения апорт на акции и промени в устава на дружеството, които ще доведат до намаляване на дела на община Пловдив в капитала на "Пълдин туринвест" и Пловдивския панаир. Докато съдът не се произнесе, вписване няма да има.

Малко преди общото събрание на "Пълдин туринвест" миналия четвъртък общинският съвет в Пловдив задължи представителя на общината да гласува против вдигането на капитала и приемането на нов съдружник в лицето на община Варна и да задейства блокиращата квота, която общините имат при вземането на решения за смесени дружества. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !