Има заподозрян за пожара в старческия дом край Варна, при който загинаха 4 души

OFFNews 08 май 2022 в 12:51 2081 0

Има заподозрян за пожара в старческия дом край Варна, при който загинаха четирима души, а двама са настанени в болница, съобщи на брифинг директорът на Областната дирекция на МВР Атанас Михов.

Евентуалният извършител е на 53 години и е настанен в психиатрия за изясняване на психическото му състояние.

Заподозреният е обитател на дома и е настанен в стаята, в която е възникнал пожарът. Той е бил преместен от друго социално заведение.

Михов уточни, че предполагаемата причина за инцидента към момента се смята човешка дейност, но не се изключват и останалите версии.

Записите от камерите в дома са иззети.

Сигналът за пожар в дома за стари хора в местността "Сотира" край Варна е подаден тази нощ в 2:59 часа. Огънят се е разразил в една от стаите на приземния етаж.

Пожари и жертви в домове за възрастни хора във Варна

Във връзка с други два пожара, горели отново в домове за възрастни хора през изминалата 2021 година и появили се твърдения за упражнявано насилие и нехуманно отношение спрямо потребителите на социалните услуги, както и множество починали лица в тези домове, от Районна и Окръжна прокуратура-Варна са извършвали няколко проверки в такива места за настаняване.

Районната прокуратура ръководи "досъдебно производство за това, че в периода от април 2021 г. до ноември 2021 г. във Варна, при условията на продължавана престъпна дейност, съзнателно не е била оказвана помощ на лица, настанени в конкретен дом за възрастни хора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!