Ясен Тодоров: Протестът на съдиите беше свикан със заповед

OFFNews 11 декември 2016 в 12:00 6746 1

Председателят на етичната комисия на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Ясен Тодоров обяви за мит, че протестът на съдиите е бил спонтанен и го обвърза с новия проект на бившия правосъден министър Христо Иванов. 

Протестът на съдиите беше свързан с неглижирането на проблемите в Софийски районен съд.

Пред bTV Тодоров посочи, че Методи Лалов е свикал протеста със заповед към служителите.

"Мафия" викаха група протестъри, а не съдиите и служителите от Софийския районен съд", коментира той. 

ВСС не е мафия, членовете на съвета са "неудобни за хора, които искат да се докопат до властта", категоричен беше Ясен Тодоров.

Той обвърза протеста с "един проект, който се обяви същия ден", намеквайки за новия политически проект на Христо Иванов, който беше обявен в петък вечерта. 

„Христо Иванов вече е политик. Следващата негова стъпка е изваждането на прокуратурата от съдебната система и подчиняването й на изпълнителната власт”, смята председателят на етичната комисия на прокурорската колегия на ВСС.

По повод заявката на Методи Лалов, че ще подаде оставка на 1 февруари, Тодоров каза, че няма да се изненада, ако дотогава той си оттегли оставката.

По думите му т.нар. статукво в съвета е направило всичко възможно, за да разреши проблемите в най-големия съд в страната - СРС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!