И арестът на пиара на Борисов - Севделина Арнаудова, е незаконен

OFFNews 08 юли 2022 в 12:37 1363 1

Севда

Снимка Архив

Севделина Арнаудова

Арестът на медийната съветничка на Бойко Борисов - Севделина Арнаудова, е незаконен, постанови Софийският районен съд.

Тя бе задържана на 17 март заедно със самия Борисов и бившия финансов министър Владислав Горанов. Пиарът твърдеше, че не са им били повдигнати обвинения, а арестът й е бил предшестван от 6-часов обиск на дома й. Иззети били рекламни материали - картички, както и тефтер, в който е било записано името на Борисов.

Причина за полицейската акция стана сигнал "БОЕЦ" до министъра на вътрешните работи за разказите на хазартния бизнесмен Васил Божков, че е бил изнудван да заплаща 20% от печалбата си на Горанов и бившия премиер Борисов срещу прокарването на поправка в Закон за хазарта, която да му позволи да плаща по-малки такси. Арнаудова се явява като лицето за контакт, на която Божков давал пари на ръка.

24-часа по-късно тримата бяха пуснати на свобода без повдигнати обвинение. Прокуратурата обясни тогава, че повдигането им би нарушило закона.  

На 14 април СРС обяви, че арестът на бившия премиер е незаконен. В началото на юни съдът реши същото и по отношение на Владислав Горанов.

Сега това се случи и със задържането на Арнаудова. Според съдебния състав няма доказателства, които да сочат, че пиарът има каквото и да е отношение към престъплението, което се разследва. Няма посочени и факти и обстоятелства, които да обосновават задържането.

В хода на разследването не са събрани допълнителни доказателства, които да водят към извод за евентуална съпричастност на Севделина Арнаудова към извършването на престъпление, заявяват от СРС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

1

alfakentavur

08.07 2022 в 12:51

И за какво им бяха тези арести? За да настроят ГЕРБ срещу себе си така, че им бутнаха правителството.
Вместо да градим и оправяме държавата в тези глобални кризи, на нас ни е по-важно да си натриваме носовете.
Еми добре. Нека продължават все така!