Хванаха трафиканти с 50 кг хероин, прехвърлили дрогата през граничната ограда

OFFNews - Бургас 12 декември 2016 в 18:05 5447 1

Снимка gramofona.com

Водят двамата арестувани за наркотрафика в съда

За над 2 милиона лева се оценява хероинът, който е задържан край село Белеврен, община Средец. Дрогата, около 50 кг, е била превозвана с „Лада Нива“, уточниха на брифинг от Апелативната прокуратура в Бургас.

Двама мъже са арестувани за престъплението в петък следобед. И двамата са от Камено – Желязко Шиников и Йордан Йорданов. Шиников има престъпно минало, бил е в затвора за участие в организирана престъпна група.

Гранични полицаи са засекли Шиников и Йорданов в района на зелената граница с Турция, след което са ги проследили и арестували. В автомобила е имало три раници с 96 пакета хероин. Наркотикът е с много добро качество. Дрогата е била прехвърлена от Турция през граничната ограда. При ареста, единият е оказал съпротива, а другият е избягал, но в последствие е задържан.

Главният секретар на МВР Георги Костов уточни, че самото защитно съоръжение не е било рязано. Това е втори случай, при който граничари задържат наркотици в района. Костов коментира това като явен знак, че страната ни е подложена на сериозен натиск от страна на наркотрафикантите. Няколко месеца по-рано, в същия район, е открита раница с хероин.

За това престъпление е предвидено наказание затвор от 15 г. до 20 г. и глоба - от 200 000 лв. до 300 000лв. Окръжният съд в Бургас остави и двамата с постоянна мярка „задържане под стража“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

1

Victimized

12.12 2016 в 18:40

А сега пресметнете колко такива раници са минали поради липсата на каквато и да е граница и граничен контрол през годините на демокрацията....
Слабото оборудване на граничарите, малката им бройка, липсата на ограда и потенциалната възможност за корупция, са проблем който не е възникнал случайно. През Турция и България минава почти 90% от хероина и опиума за Европа, нашите мутро/политици натрупаха милиарди, окопаха се във властта и легализираха откраднатото.
Спокойно можем да кажем, че щетите са необратими......