ГДБОП неутрализира наркогрупа в София

OFFNews 02 ноември 2016 в 16:20 4946 0

ГДБОП неутрализира наркогрупа в София

Снимка МВР

Шестима души са задържани за разпространение на наркотици в София, сред които е и лидерът на групата.

Акцията на ГДБОП е проведена на 29 октомври и е проведена по водено разследване под наблюдението на спецпрокуратурата. Лидерът на групата е на 25 години, който е осъждан.

При процесуално-следствените действия у задържаните и ползваните от тях жилища и автомобили са намерени и иззети различни по видове наркотици – около 1 кг амфетамин, 1 кг марихуана, 100 г кокаин, таблетки с лого „Мерцедес“ в различни разфасовки, пригодени за улично разпространение, както и в по-големи количества. Конфискувани са също така мобилни апарати, електронни везни, боеприпаси, тефтери със счетоводство на групата, съобщават от МВР.

След изтичане на 24-часовата полицейска мярка, с постановление на прокурор, на шестимата задържани са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, а от вчера трима са с постоянна мярка за задържане.
Работата по документиране на престъпната дейност на групата продължава.; Наложени са им 72-часови мерки за неотклонение, а от вчера трима са с постоянна мярка за задържане

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови