Групата, готвела убийства на магистрати и полицаи, остава в ареста

OFFNews 10 юли 2018 в 19:20 2645 0

Апелативният специализиран съд остави за постоянно в ареста групата за мокри поръчки, обвинена в подготовката на убийства и побои на магистрати и полицаи.

В ареста остава соченият за ръководител на групата - синът на издирвания от години Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския – Иван, както и още деветима души, съобщи БНТ.

Прокуратурата твърди, че групата е имала списък с "неудобни" магистрати, като се позовава на показанията на свидетеля Венцислав Веселинов Дамянов. 

Адвокатът на Иван Йосифов обаче обяви, че Дамянов е бил задържан до 29 юни и след е освободен веднага след даването на показания. 

Дамянов става свидетел и веднага му се изменя мярката. Дори му е осигурена полицейска защита. Никъде по делото няма някой от тези въпросни полицаи или магистрати да е бил следен. Няма нито убит, нито бит, нито ударен, нито наранен, коментира адвокатът Тезгюл Лютфиева.

В съдебната зала стана ясно още, че групата е отправила заплахи към двама прокурори от апелативната специаилизиран прокуратура - Емил Галипонов и Георги Мойсев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови