Гешев нареди и акция в Шумен

OFFNews 01 февруари 2020 в 18:17 3272 0

Мащабна специализирана полицейска операция, разпоредена от главния прокурор Иван Гешев, се провежда на територията на Шумен, съобщиха от Окръжната прокуратура. Акцията е свързана с повишаване на ефективността при противодействие на престъпността чрез разкриване на цялостната престъпна дейност и ускоряване на разследванията по две и повече досъдебни производства с един и същ обвиняем.

Проверени са и хора, които са с мярка "домашен арест". Предприети са действия за ограничаване и намаляване на битовата престъпност и контрол на нарушенията по Закона за движение по пътищата и престъпленията по транспорта, както и срещу държането на акцизни стоки без бандерол.

За времето от 29 януари до момента в рамките на операцията са образувани 8 бързи производства и още 8 – по общия ред. Три са за кражби, три – за управление на МПС след употреба на алкохол, както и две досъдебни производства за държане на акцизни стоки без бандерол.

В Нови пазар е установен човек, който държал 14 кг тютюн, и още един, хванат с 1 кг тютюн без бандерол. Установени са непълнолетни лица в шуменското село Изгрев, които са повредили надгробни паметници. Други досъдебни производства са образувани за държане на 5 грама амфетамин и 15 грама чай за пушене, както и за управление на МПС без регистрационни табели.

Акцията ще бъде прекратена през нощта, а резултатите - обявени скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови