Експерти са скептични, че убийството на Нотариуса ще доведе до наказания за магистрати

OFFNews 12 февруари 2024 в 09:15 2022 2

Нотариуса

Снимка АКФ

Мартин Божанов-Нотариуса

Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса няма да бъде изследвано в дълбочина и няма да има последици за съдии, прокурори и адвокати, които са вършили престъпления през годините. Това категорично мнение изразиха бившият вътрешен министър Емануил Йорданов и адвокатът Людмил Рангелов пред БНТ.

Йорданов смята, че вероятната причина за убийството на Божанов е някоя от имотните измами, в които е участвал.

"В актива на Нотариуса има множество имотни измами, които са свързани, от една страна, със сериозни парични еквиваленти, от друга страна - с това вродено чувство на българина, че трябва да има собствено жилище", посочи Йорданов.

Той е скептичен към преувеличаването на контактите на Нотариуса в съдебната система.

"Смяната на ЕГН-то не е чак толкова трудна и когато се говори за най-известния случай - със съдия Цариградска (притискана да реши дело по определен начин - бел. ред.), виждаме, че той не може да се оправи в районния съд в Луковит с дело, което очевидно няма такъв материален интерес", допълни бившият шеф на МВР.

Той обясни, че ЕГН се променя по административен, а не по съдебен ред, тоест има намеса на общински служители.

Според адвокат Рангелов убийството е извършено от тежко засегнат от имотна измама човек или от някой, от когото Нотариуса е взел значителна сума, за да уреди съдебен въпрос, но не е изпълнил това свое задължение.

"Отвсякъде се вижда, че това лице не е извършило престъпление или поне няма доказателства за това", обясни Людмил Рангелов.

Съдиите, които са оправдавали в миналото Нотариуса, сега са на високи нива в съдебната система и е хубаво да се намерят съдебните актове, с които това се е случвало, допълни и Емануил Йорданов.

Людмил Рангелов определи като катастрофа за съдебната система съществуването на клуб, който се посещава тайно от магистрати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

12.02 2024 в 12:31

Сигурно Марто ще да е бил голема работа, човека, щом 'секи ден 'се за него пишат.
Ей го на, а на бас, че и утре, и в други ден ще е същото! (ジ)

1005

1

ПР

12.02 2024 в 10:35

Не съм експерт,а защо ли съм крайно скептичен за изхода от целия сручай?!Сигурно заради изминалите години с многото допуснати безобразия от"Правосъдната система" и тотално загубеното доверие в нея.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки