Екипажът на заседналия кораб ще бъде разпитан, щом стъпи на твърда земя

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2021 в 15:58 1536 0

Екипажът на товарния кораб Vera Su, заседнал край местността Яйлата до каварненското село Камен бряг, ще бъде разпитан от разследващите, когато бъде свален на брега, обяви окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

По думите му дали това ще стане в близките дни зависи от действията на "Морска администрация" и Гранична полиция, както и от метеорологичните условия.

Моряците ще преминат здравен контрол и е възможно да бъдат карантинирани. Ще бъдат иззети и корабните документи, за да се съберат пълни данни по разследването за инцидента, съобщи още Бухчев, цитиран от БТА.

Окръжният следствен отдел започна разследването за извършено евентуално престъпление против транспорта на 20 септември, когато корабът под панамски флаг, превозващ азотна тор, заседна в скалите край Камен бряг. 9-ченният екипаж е от граждани на Азербайджан и Турция.

Радослав Бухчев обясни още, че след като компетентните институции оценят какво е замърсяването на морската вода и дали са настъпили щети за природата, държавното обвинение ще работи и в тази посока, като бъдат разпитани и служители на "Морска администрация" и Гранична полиция. Възможно е това да стане в отделно досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови