Директорът на "Захарен комбинат" в Пловдив с повдигнато обвинение във връзка с Арабаджиеви

OFFNews 28 март 2019 в 17:18 3257 0

Зам. главният прокурор Иван Гешев.

Директорът на „Захарен комбинат“ в Пловдив би трябвало вече да е привлечен към наказателна отговорност, съобщи зам. главният прокурор Иван Гешев, цитиран от "Фокус".

Гаранцията му е в размер на 250 000 лева. Новината идва, след като по-рано днес спецпрокуратурата и ДАНС претърсиха офиси на оръжейната фирма "Кинтекс" и „Захарен комбинат“.

 „Акцията в „Захарен комбинат“ Пловдив е по делото срещу семейство Арабаджиеви. Към наказателна отговорност е привлечена и жена, част от управленската верига на едно от основните дружества от съзвездието на сем. Арабаджиеви. Определена ѝ е парична гаранция в размер на 75 хил. лева. За осъществяване на състави на престъпления, на данъчни престъпления, не като членове на организираната престъпна група, има и лица, които извършват поръчения. Става въпрос за лица, които са по периферията на групата. Дошло е ред да работим и да предприемем действия по отношение на тях. Претърсват се 7 адреса, иззети са много интересни документи, свързани със собственици на офшорни компании“, допълни той, предава "Фокус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !