Депутатът, сменил ГЕРБ с ДПС, отрече да е рекетирал бизнесмена Илчовски

OFFNews 12 май 2021 в 13:08 3496 0

Бившият депутат от ГЕРБ, а по-късно и от ДПС Димитър Аврамов - герой от сигнала за рекет и корупция на зърнопроизводителя Светослав Илчовски, отрече категорично твърденията му и ги нарече "политическа поръчка".

Илчовски заяви пред комисията за ревизия на управлението през последните 10 г., оглавяване от Мая Манолова, че проблемите му започнали още през 2010 г., когато Аврамов в качеството си на депутат го притискал за големи суми. Бизнесменът е подал сигнал и Аврамов е разследван от Софийската градска прокуратура и от Специализираната прокуратура.

Аврамов обяви, че нито е искал, нито е получавал пари от агробизнесмена. На въпрос упражнявал ли е влияние срещу пари от Илчовски Аврамов отговори така: "Не, не съм. Ние го казахме изцяло в заседанията на първата инстанция, имаме изцяло
оправдателна присъда на първа инстанция, още преди няколко години беше".

Днес някогашния народен представител от ГЕРБ се изправи пред Специализирания съд по обвинение, че през 2012 г. е взел подкуп от 100 000 лв. срещу обещание за спокойствие на Илчовски. Парите били белязани и намерени в дома на Аврамов.

Димитър Аврамов, известен като дясната ръка на някогашния зам.-председател на ГЕРБ Искра Фидосова, бе изключен от редиците на партията, но по-късно стана депутат от ДПС. Днес той обяви, че няма никакви проблеми с партията на Ахмед Доган. "Когато са ме предложили за народен представител през 2017 г., те са били абсолютно наясно с въпроса", коментира Аврамов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови