Делото на Владимир Каролев стигна до съда

OFFNews 24 юни 2020 в 10:30 3263 2

Софийската районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия Владимир Каролев - бивш столичен общински съветник, за нарушаване на мерките срещу коронавируса и за подбуждане на обществото в социалните мрежи да ги заобикаля. 

На 22 март Каролев предприел пътуване от София към Разлог по време на пандемия и извънредно положение в противоречие на заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Според нея през контролно-пропускателните пунктове могат да преминават хора само в случай, че работят в друго населено място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес.

Владимир Каролев явно подбуждал обществото към погазване на мерките, като публикувал в страница в социална мрежа информация за това как избрал откъде да напусне София, начина на преминаване през КПП и демонстративно изразил пренебрежителното си отношение към въведените противоепидемични мерки.

На 23 март във фейсбук бившият общинар написа за разходките си между Разлог и Банско и указал по какъв начин другите хора могат да заобикалят и нарушават забранителните мерки.

По случая е образувано досъдебно производство, като спрямо Каролев бе взета мярка за неотклонение "гаранция" от 50 000 лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11915

2

stob

24.06 2020 в 13:56

Крайно време е този всезнаещ палячо да бъде "приземен"!

3810

1

Пенчо бре

24.06 2020 в 13:20

"... обвиняемия Владимир Каролев - бивш столичен общински съветник".
Обикновено го величаят като "икономиста Каролев". Тоя гъгнивец се чувства поне като "действителен статски съветник". Па и подбудител, освен нарушител. Чакам с интерес финала... след няколко години.