Дъщерята на Цар Киро остава в ареста

OFFNews 28 февруари 2020 в 13:50 1878 0

Дъщерята на Цар Киро - Събка Рашева, остава в ареста, защото може да повлияе на свидетелите, реши Пловдивският окръжен съд, съобщи Дарик. 

В началото на седмицата тя бе хваната с 2 кг хероин, увит около кръста й. Освен нея е задържан и племенник на Рашков, с когото се занимавали с дрога от няколко месеца. Според прокуратурата за това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 5 до 15 г. и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

47-годишната ромка бе доведена с белезници в съдебната зала, увита с шал и забрадка, за да не бъде снимана.

Пред съда Събка заяви, че много съжалява. Пред прокуратурата тя е признала, че е държала наркотика, но не обяснила откъде го е взела. Но в съдебната зала стана ясно, че Рашкова се връщала от Турция и от Свиленград се обадила на племенника си Георги Рашков да дойде да я вземе, защото била в тежко състояние и на тежки лекарства, заради които не можела да шофира. На връщане в Пловдив обаче двамата били хванати с дрогата.

Дъщерята на Цар Киро помоли да бъде пусната от ареста, тъй като била с дискова херния и тежка депресия. Тя представи амбулаторни листове от 2015 г. за тези заболявания.

Съдът обаче я остави в ареста, защото е налице обосновано предположение за авторството на деянието, което е за тежко престъпление - държане на наркотици в особено големи размери. Тъй като по делото липсват доказателства, че Събка е наркозависима, съдът направи извод, че хероинът е за разпространение.

Според съдебния състав няма опасност Рашкова да се укрие, но може да извърши друго престъпление, както и да повлияе на евентуалните свидетели, ако е на свобода. 

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови