Частен съдебен изпълнител присвои близо 300 хил. лв. от длъжници

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2017 в 16:01 5976 1

Частен съдебен изпълнител присвои близо 300 хил. лв. от длъжници

Окръжната прокуратура в Шумен повдигна обвинение на частен съдебен изпълнител (ЧСИ) за това, че е присвоил средства, събирани от длъжници. Присвояването е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Разследването срещу 47-годишния ЧСИ Асен Т. е установило до момента, че по девет от изпълнителните дела той е присвоил от специалната сметка сумата от 256 907 лева, които ползвал за лични нужди. В специалната сметка постъпват средства от длъжниците или се набират средства от продажбата на имуществото им, които се ползват единствено за удовлетворяване на вземанията на кредиторите, уточняват от прокуратурата.

Той е бил наказван от Камарата на частните съдебни изпълнители да не упражнява длъжността си за една година. Срокът на наказанието му изтича след няколко дни. Окръжната прокуратура в Шумен е внесла искане в съда за временното отстраняване на обвиняемия от длъжност с оглед започнатото разследване. Делото ще бъде разгледано на 10 януари 2017 г. в Шуменски окръжен съд.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор спрямо Асен Т. е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева. След обжалването на размера на паричната гаранция от обвиняемия състав на Окръжния съд в Шумен е намалил размера й на 5000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15508

1

Бухльо

09.01 2017 в 17:08

Наказан за 1 година? Това показва колко сериозно гледа Камарата на етиката в професията. Във всяко нормално общество (не говорим за държава), професионалистите от дадена гилдия биха изхвърлили такъв до живот, само и само да запазят името на професията.
Сега срещу политиците ли да викаме пак или да погледнем в себе си и да се замислим защо е така болно обществото ни?