Борисов смята за нормално прокуратурата да проверява министрите му

Аз не виждам в ГЕРБ по-подготвен човек от мен, заяви премиерът в оставка

OFFNews Последна промяна на 23 ноември 2016 в 14:09 3197 2

Борисов смята за нормално прокуратурата да проверява министрите му

Ще дойде време, в което действително трудно ще се намират министри и премиери. Затова считам, че е абсолютно нормално да ни проверяват.

Това каза на излизане от столичната следствена служба премиерът в оставка Бойко Борисов, който даде показания по случая с ваксините и обвиненията на здравния министър Петър Москов. 

Борисов заяви, че вярва на институциите, включително и на прокуратурата. "Винаги съм казвал, че трябва да се поверява, когато им съмнение в нещо и това е ролята на обвинителя. Това, което съм обяснил (пред следователите, бел. ред.) как се внася акт на подпис, поради това, че тогава ситуацията беше такава и бързо трябваше да се реагира с ваксините. Спокойно можете да видите вашите репортажи и какво сте писали по темата", каза Борисов.

Той отказа да коментира твърденията на Цветан Василев в интервюто му за тв BiT като каза, че още като главен секретар знае, че тези, които са обявени за издирване с червена бюлетина, имат защитни тези. 

Според него привикването на разпит няма връзка с това дали правителството е в оставка или е действащо. „Ако ни бяха викнали предишните 2-3 месеца да ни разпитват, щяха да кажат, че е предизборно. Преди това бяха изборите за местна власт. Всяка година има избори. Сега има предсрочни избори да видим кога ще ги определи новият президент", поясни Борисов.

"Аз не виждам в ГЕРБ по-подготвен човек от мен. Ще дойде ден, в който се почувствам достатъчно уморен или преценя, и ще дам път на другите", заяви премиерът в оставка. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14751

2

Нострадамус

23.11 2016 в 16:11

СЪД И ЗАТВОР ЗА ТИЯ МУТРИ И ПРЕСТЪПНИЦИ ОТ ГЕРБ, КОИТО УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ И ОГРАБИХА НАРОДА....И ТОВА ЩЕ СТАНЕ, НО ПО-КЪСНО!!!