Без сделки с коли и имоти поне до 13 април

Нова работа в София може да се започне, само ако имаш електронен подпис

OFFNews 16 март 2020 в 11:24 39576 1

Сделките с недвижими имоти и автомобили се прекратяват до края на извънредното положение в страната. 

Това стана ясно от думите на министър Данаил Кирилов, който обяви, че "Нотариалните удостоверявания ще бъдат ограничени до спешните и неотложни заверки, като Нотариалната камара следва да осигурява поне един дежурен нотариус за съответния нотариален район при спазване на ограниченията и санитарно-хигиенните изисквания". 

Засега не е ясно какво се случва с вече започнати сделки, по които е платено капаро или комисионна на брокери. 

До края на деня ще бъде готов проектът за закон, касаещ мерките по време на извънредно положение, уточни Кирилов днес. Предложението засега е формулировката да бъде до прекратяване на обявеното извънредно положение, без дата. Ако няма друго решение на Народното събрание, този ден е 13 април, допълни правосъдният министър по БНР. Пред OFFNews адвокати потвърдиха, че сделките при нотариуси отпадат.

От извънредното заседание на ВСС снощи става ясно, че на практика никой не може да започне нова работа, ако няма е-подпис, защото не може да получи изискваното по закон свидетелство за съдимост. В столицата то се издава в сградата на Софийския районен съд, който вече работи в поголямата си част дистанционно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!