Арести в Севлиево заради далавери в Митническото бюро

OFFNews 08 юли 2019 в 18:18 3425 0

Жандармерия

Снимка sevlievo-online.com

Трима души са арестувани при днешната специализирана акция в Севлиево, сред тях е началничката на местното Митническо бюро, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Акцията е в хода на разследване в Митническото бюро в Севлиево и се провежда по досъдебно производство за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група с участието на длъжностно лице - началника на Митническото бюро Севлиево. В хода на разследването са събрани доказателства за това, че началничката на бюрото е извършила престъпление по служба, като е превишила властта си, за да набави имотна облага за сина си, се посочва в разпространеното от прокуратурата съобщение.

Уточнява се, че като длъжностно лице шефката на севлиевската митница се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина й. Отделно от това са събрани доказателства, че тя е помогнала на лице, което е държало в дома си акцизни стоки без бандерол, да избегне наказателно преследване, като го е предупредила за предстояща проверка от органите на митницата.

Към момента са задържани трима, на които предстои да бъдат повдигнати обвинения - началничката на Митническото бюро в Севлиево, нейният син и лицето, на когото тя е помогнала да бъде осуетено наказателно преследване. Събират се доказателства за виновността и на други лица. При масираната полицейска акция в понеделник части на града бяха блокирани от спецполицаи и жандармерия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови