Апелативният спецсъд решава дали да бъде задържан 16-годишният младеж, вербуван от ИДИЛ

Последна промяна на 13 юни 2019 в 11:27 608 1

Апелативният специализиран съд решава дали да бъде задържан 16-годишният младеж от Пловдив, който е бил вербуван от "Ислямска държава" и е подготвял бомба, съобщи БНР.

Специализираната прокуратура мотивира искането си за задържането на момчето с израза "реална опасност за сигурността на гражданите". 

Говорителят на спецпрокуратурата Сийка Милева уточни, че въпреки това искане държавното обвинение не е променило мнението си, че става дума за "дете - жертва на радикализация", но добави:

"Трябва да ви кажа, че са намерени взривни вещества и взривни устройства, по обем и брой несъпоставими с нито един друг казус от новата история на българската държава - сериозни комуникации, съдържащи информация, че обвиняемото лице е подготвяло терористичен акт. Отделно от това са намерени и видеоклипове, изпращани от него към вербовчика в тази насока".

Спецсъдът ще се произнесе при закрити врата. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1700

1

4t5y6u7iu6y5t

13.06 2019 в 13:42

А, не бе, що, пуснете го - защо пък да има нужда да се създават емоционални трудности на горкото терористично лайно, подготвящо месеци наред планове да взриви няколко десетки човека. Ама пратете го с държавна пара на най-добрите психолози да работят с него, да не му се наруши крехката психика на горкото...

Аз бих предложил друга терапия - waterboarding докато почне да повръща кръв и после куршум в тила за всеки, който се замисли за такива действия. Но какво разбирам аз, трябва да сме толерантни, да си ги къткаме, пък като ни взривят сънародниците, ще пишем сълзливи статии.