Адвокатът на Полфрийман: Държат го незаконно в Бусманци

OFFNews 08 октомври 2019 в 09:11 1923 1

Адв. Калин Ангелов

Адвокатът на осъдения за убийството на Андрей Монов австралиец Джок Полфрийман смята, че клиентът му е незаконно задържан в лагера за временно настаняване на чужденци в Бусманци.

Той трябва да бъде изведен извън страната, защото има заповед за експулсация, която трябва да бъде изпълнена, заяви в предаването "Тази сутрин" на bTV адв. Калин Ангелов.

Tой обясни, че Полфрийман е в лагера заради забрана от 2011 г., свързана с изпълнение на наказание. По думите му за чужденците има т.нар мярка за административна принуда, която забранява напускане на страната. Тази забрана действа до изпълнението на наказанието задържане под стража, т.е. тя е изтекла на 19 септември 2019 г., когато излезе определението на съда на освобождаването на австралиеца.

Адв. Ангелов подчерта, че няма зависимост на съдийския състав с Българския хелзинкски комитет, като дори в искането на прокуратурата такава зависимост не му е била показана.

„Ако я нямаше характеристиката, дадена от Красимир Кънев, нямаше да има фундаментална разлика в обстоятелствата”, допълни още адвокатът.

Според него това, което Апелативният съд казва за характеристичните данни на Джок Полфрийман, се вписва с данните на Красимир Кънев, пастор Иводор Ковачев и отец Сергей.

Адв. Ангелов добави, че Джок Полфрийман има намерение да изплаща обезщетение на семейството на Андрей Монов, когато започне да работи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!