3 г. затвор за полицай, получил подкуп от 200 лв.

OFFNews 08 декември 2020 в 16:54 1921 0

Полицай от столично РПУ получи присъда от 3 г. затвор за получен подкуп от 200 лв.

Старши полицаят от отдел "Охранителна полиция" при СДВР проверявал автомобили при спецакция в столичните квартали "Димитър Миленков" и "Абдовица" заедно с негов колега.

Те спрели опел с ремарке, в който пътували трима мъже. Единият от тях нямал документ за самоличност, а служителят на реда го попитал дали иска да го води в полицейското управление. Шофьорът на МПС помолил да не се стига дотам, защото хората имали служебни ангажименти. При проверка на автомобила пък се оказало, че липсва застраховка „Гражданска отговорност“ на ремаркето. Санкция за това е глоба от 2000 лв. и отнемане на свидетелството за управление за 6 месеца.

Полицаят се възползвал от ситуацията и запитал водача: "Ще се наказваме или ще се черпим?", на което мъжът отговорил, че може да даде наличните си 200 лв. Подсъдимият се съгласил и му дал указания къде да остави парите, след което ги прибрал. Пожелал на пътуващите в автомобила лек път, като ги предупредил "да не се разчува за това, което се е случило".

Водачът на МПС бил притеснен, тъй като дал служебни пари, с които трябвало да закупи строителни материали. Човекът позвънил на работодателя си и му споделил за станалото. След това бил подаден сигнал до Районното управление на СДВР за искания и приет подкуп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови