19-годишни близнаци скрили тялото на 24-годишния Димитър край Цалапица (обновена)

OFFNews 31 юли 2023 в 15:19 6193 0

Димитър Малинов

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Убитият Димитър Малинов

19-годишни близнаци са скрили тялото на 24-годишния Димитър Малинов, след като 30-годишният обвиняем го убил, съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив. 

Производството е изпратено по компетентност от Окръжната прокуратура и е образувано за укриване. 

Задържаните са помогнали на обвиняемия, който извършил убийство с особена жестокост. От съобщението на държавното обвинение става ясно, че тримата не са се уговорили преди убийството. Прокурор Атанас Илиев не отговори на въпрос срещу какво братята са помогнали на 30-годишния. 

Установено е, че на 20 юли укриващият се в Германия 30-годишен мъж е пребил до смърт 24-годишния младеж. След извършване на убийството близнаците скрили трупа край селото. 

19-годишните са задържани за 24 часа. Няма доказателства, че двамата са съучастници в убийството. Близнаците са арестувани по-рано днес, стана ясно от брифинг на прокуратурата. До края на деня ще бъдат задържани за 72 часа. 

Единият брат осигурил кирка и лопата, с помощта на които обвиняемият е скрил тялото. Впоследствие занесли строителни материали, а после откарали 30-годишния до дома му. 

Съзнавали са, че е извършено убийство и то по особено мъчителен начин. Наказанието, което могат да получат, е до 5 години затвор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки