12 г. затвор за рецидивист, блудствал с две малолетни момичета

OFFNews 12 юли 2016 в 14:33 3274 1

12 години затвор получи рецидивист за блудство с две малолетни момичета

Снимка БГНЕС, архив

43-годишен рецидивист беше осъден на 12 години затвор за блудство с две малолетни момичета като ги обрал.

Решението е на Апелативния съд във Варна. Срещу мъжа са били повдигнати общо шест обвинения – три за грабеж и три за блудство. Асен от Стара Загора е обвинен в отнемането на чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои чрез употреба на сила и заплашване и за извършване на действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление с лица, ненавършили 14-годишна възраст при условията на опасен рецидив.

Съдът призна подсъдимия за виновен за това, че на 15 юни 2015 г. в района на парк „Зеления клин“ в гр. Стара Загора отнел чифт златни обеци на обща стойност 72 лв. от 13-годишно момиче, като го заплашил с нож. На същата дата и по същия начин отнел златните обеци, на стойност 72 лева, и от 12-годишната ѝ приятелка. Двете момичета отишли след учебните занятия да се поразходят в парка заедно с 13-годишно момче, което също станало жертва на грабеж от Асен. Той отнел от детето банкнота от 5 лева, която била поставена в джоба на панталона му, като преди това го заплашил с нож и изритал в главата.

Мъжът е признат за виновен и за това, че на 15 юни 2015 г. на същото място е блудствал с двете малолетни момичета, на 12 г. и 13 г., като ги заплашил с нож и в единия случай употребил сила.

Той е задържан ден след това в дома му. При претърсване от жилището са иззети дрехите, с които е бил по време на извършване на престъпленията, както и два броя ножове. От заключението на съдебно-медицинските експертизи е видно, че 12-годишното момиче и 13-годишното момче са получили охлузвания и други наранявания от действията на мъжа. Трите деца изпитвали страх за живота си, преживели са афективен шок и получили психическа травма.

Асен се е признал за виновен и делото е приключило по реда на съкратеното съдебно следствие. Той има предишни осъждания за грабежи и кражба. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд-Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови